maanantai 7. toukokuuta 2012

Terveelliset naposteltavat

Jälleen kerran kesän ja tulevan rantakauden lähestyminen saa helposti ahdistuksen ja tuskanhien nousemaan otsalle. Kylmän talven jäljiltä oma keho ei välttämättä ole siinä tilassa, mihin sitä median luomien ihannevartalomielikuvien perusteella vertailee. Keväisin juhlitaan myös vappua, koulujen päättäjäisiä, grillikauden ja terassikelien avajaisia, joten erilaisten herkkujen houkutuksilta on vaikea välttyä. Omalla kohdallani olen huomannut, että usein etenkin iltaisin tekee mieli napostella jotain hyvää pikkusuolaista tai makeaa. Käsi hamuaa kaupassa kohti pähkinä- tai karkkipusseja, vaikka toisaalta mieltä kaihertaa ahdistus, jos valitsee kotisohvan lenkille lähtemisen sijaan.

Eilen teki mieli taas jotakin hyvää, mutta päätin nauttia naposteltavat terveellisessä muodossa - dippivihanneksina. Tässä ohjeet herkulliseen lajitelmaan, joka on helppo valmistaa:


kesäkurpitsa
pussi kotimaisia porkkanoita
muutama maustekurkku
kukkakaali
keltainen paprika

ja jos haluat vielä hieman makeutta:
rasia vihreitä viinirypäleitä

dippikastike:
normaalia tai kevytkermaviiliä
ja vapaavalintaisesti:
- punaista tai vihreää pestoa
- tilliä
- tomaattia ja paprikaa pieninä kuutiona
- sitruunamehua ja avokadoa
- aurajuustoa murusina


Voit tietysti käyttää myös useamman valmistajan valikoimasta löytyviä dippikastikeseoksia, mutta niihin on valitettavan usein lisätty natriumglutamaattia (E621), jota en voi suositella kenellekään. Usein ne ovat myös erittäin runssassuolaisia/sokerisia. Parempi vaihtoehto on siis valmistaa myös dippikastike itse oman fiiliksen ja maun mukaisesti.

2 kommenttia:

  1. Jos klikkaa sivupalkista Seuraa blogia blogilistalla, suosikkeihin lisätään sun toinen blogi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tuhannesti kommentistasi ja koitan saada tuon virheellisen linkityksen korjattua pikaisesti!:)

    VastaaPoista